Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och i begynnelsen fanns

 

 

              

 

när vi med skygghet

närmar oss

ordet

skälvande i tvekan

är och förblir tystnaden

orons oförlösta universum

 

alltmedan

strömmen av glittrande

ingentingord

ihärdigt porlar

putsande fasaden

till bländande oantastlighet

inför alla

 

ur den outsagda värken 

frigör sig händerna

med ens emot det okända

en upptäcktsfärd vidare

 

det som händer i bortom

är redan här




Fri vers av Per Rydberg
Läst 377 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-08-15 11:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det finns en ljuvlig mystik i de här raderna, och samtidigt en verklighetsförankring, som stunden innan insikten, om närvaron i allt.
2017-08-16

    Taly
ja!
2017-08-16

  Larz Gustafsson VIP
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2082768

2017-08-15

  Larz Gustafsson VIP
I begynnelsen var Ordet...och Ordet blev kött och tog Sin boning bland oss.
Det var Gud som lät Sig födas i mänsklig gestalt (i Människosonen) hit till jorden.
Inte en tredjedel av en trehövdad hydra, alltså utan EN Gud.
GUD var i Kristus, som Paulus skrev till korintierna.
Han som kallade Sig Själv "JAG ÄR" i den brinnande törnbusken sade till de skriftlärde: "Om ni inte tror att JAG ÄR ska ni dö i era synder" (Johannesevangeliets 8:e kapitel).
Vid sidan av Gud finns ingen. 5 Mos 6:4.
2017-08-15

    ej medlem längre
Intressant, filosofisk text att läsa om flera gånger och fundera över. Och rubriken leder tanken till Johannes ev.
2017-08-15
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg