Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ljuset i tunneln


Min balkong

Igår regnade det på min balkong
Dropparna föll likt spikar, redo att tränga sig in
I min värld
Genom mitt skinn

Solen gick i moln
och världen som var, blev mörk
Den fylldes av oro, ångest, depression
och de döda bladen från en björk

Livet blev annorlunda sen
Jag krävde tjockare hud
Min strupe led av en åkomma
där den yttrade falska ljud

Ljuden kom ut:
“Jag mår bra”
Livet var annorlunda då
Jag ljög med varje ord jag sa

Jag hade gett upp
Jag hade pantat mitt hopp
Jag hade damm i mitt huvud
Jag hade värk i min kropp

När morgondagen kommer
Då tänker jag inte gå upp
Dammet sitter där nu
Jag har växt fast i vår gråa soffgrupp

Men morgondagen kom
och den mötte jag tillsammans med dig
Jag insåg att jag inte satt fast mer
Att det var du som klippte loss mig

Idag var det sol på min balkong
När kvällen kom blev himlen skär
och borta vid horisonten kunde jag se
Att livet snart är här




Bunden vers (Rim) av Amanda Lantz
Läst 364 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-08-19 15:18



Bookmark and Share


  Marianne Räf
Mkt bra, klokt å poetiskt! Blev glad av att läsa denna din dikt, som alltså är
såå fin ! För MIG är du högst
Välkommen med flera nya - å ev. gamla alster till poeter.se. Vill se dig, här!! <3
Hälsn, Marianne.
2017-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Amanda Lantz
Amanda Lantz