Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har tur

Om jag vaknar utan huvudvärk
Om DN skriver om Lil Peep
Om hunden inte är dålig i magen
Om duschen är ljuv
Om jag slipper vänta på bussen
Om inga barn tjuter
Om solen skiner i rökrutan
Om min lärare heter Madeleine
Om ingen kastar blickar på mig
Om lunchrasten är lång

Och jag kan gå ner till hamnen
Där fartyg ligger tysta
Där vågor smeker
Där världen är öppen
Där jag kan lägga mina fötter i vatten

Om jag kommer i tid till historielektionen
Om jag inte får några läxor
Om jag slipper vänta på bussen
Om inga klasskompisar åker med
Om inga barn tjuter
Om ingen är hemma

Och jag kan ligga i soffan
Och titta på tv
Och ingenting kan störa mig




Prosa av en gång
Läst 245 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-21 17:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

en gång
en gång