Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland är det bättre att blott minnas.


Söndagsutlykt

Den gamla grinden stod halvöppen då grindstolpen sedan länge valt att lägga sig ner och vila. Spjälstaket som var fäst vid stolpen hade följt med i i fallet .

Den grusade gången upp mot huset kunde man endast ana då gräs, och annan växtlighet tagit över.

Husfasaden en gång målad i någon grågrön nyans hade inte mycket färg kvar. När man strök med handen över fasaden föll delar av den kvarvarande färgen som snöflingor mot marken.

Om helhetsbilden hade varit en tavla målad i olja eller akvarell
hade intrycket troligen varit pittoreskt eller romantiskt.

Verkligheten gav en helt annat bild och andades mest vanvård och förfall.

Han ångrade sig djupt att han åkt hit. Borde låtit föräldrahemmet funnits kvar bland sina minnen.




Fri vers av Johan Strömstedt
Läst 533 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-08-21 23:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag gillar den här texten och sättet som du skriver på.
2017-11-12

    snöö
Ja så kan det vara, och en målad tavla eller ett foto visar sällan hela den nakna sanningen. En text jag tyckte om att läsa, ger tydliga bilder, vemodigt.
2017-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt