Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Stryptag

Staden får aldrig riktigt komma till ro.
Som nervösa flockdjur rör sig krog- och klubbesökarna
sökande efter tillfällig glädje. Lite puder under näsan hör inte ovanligheterna till.
Svarttaxin vaknar upp till natten, transporterar förhoppningsvis
resenären dit den ska. Inne i gyttret hittar de bra mellan utskänkningsställena. Resor ut till förorterna bör dock undvikas.

Transportbilar delar ut butiksvaror i rummet mellan natt och tidig morgon.
Tidningsbuden matar brevlådorna med nyheter. Städpatrullerna håller gator och trottoarer fria från förpackningar inköpta på någon hamburgerrestaurang på vägen hem från kvällens övningar..
Poliser och ordningsvakter håller ett öga på flockdjuren. Slagsmål, fylla och en och annan överdos hör deras vardag till. Tunnelbanan är en tummelplats för verksamhet.

UNDRAR

Var finns den vänliga staden någonstans?




Prosa av Johan Strömstedt
Läst 268 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-01 17:38



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Tack för att jag fick vandra med i orden .
2021-12-05
  > Nästa text
< Föregående

Johan Strömstedt
Johan Strömstedt