Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad kommentar till en text om det som är när känslor utvecklas åt fel håll … Tänkte fler kunde få läsa dessa tankar ...


En obotlig romantikers reaktion på misständ passion ...

Råkade kika in på en ny skribents sida
och läsa en text där som fick mig
att ställa frågan ...

Kärlek med misständ passion version 2.0?

Frågan är en liten undran
och begrundan
utifrån de minnen en text om två personer
som älskat varandra 
utvecklat sin relation dithän där
de med innerlig uppriktighet önskar livet ur varandra
om man får tro orden de förmedlar till varandra
när de kommunicerar …

Men det finns ju par som lever på den energi 
som frigörs vid konflikterna de har mellan varandra ...

Tycker själv det är synnerligen dysfunktionellt
och förstår inte själva konceptet ...
Livet är alldeles för kort för att slösas bort på 
konflikter för konflikternas egna skull ...
Tror mer på att verkligen visa varandra uppskattning
och att välja varsamt vilka konflikter 
som är värda att ta ...

... Bättre att fokusera på att utveckla 
förälskelsen och passionen
så att kärleken kan bli den 
underbara resa tillsammans
som den kan vara, 
i bästa fall är
och så borde få vara och förbli ...

Obotlig romantiker version 2012.0

 

______________________________

Publicerad tidigare här i februari 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 415 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-08-30 21:17



Bookmark and Share


    Ordkonstnär
Mycket bra text om kärlek. När energin är konflikter så (oense blir nog de flesta relationer någon gång ) så är det instabila känslor av fruktan och desperation osv som styr mer än kärlek. Passion är väl stormigt men förhoppningsvis inte skadligt. Man kan inte ta tillbaka det man säger eller gör mot andra människor och investerar man sig själv fel mot någon annan, så är det inte förälskelse, passion och kärlek man när att blomstra. Vill man älska så vill man må bra och få någon annan att må bra. Vill man böja någon så är det andra medel som tillämpas. Kärlek och makt är inte synonymer, märkligt nog tycks många uppleva orden som så. Om de skrev ner dem skulle de kanske se att de båda inte passar ihop?
2017-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP