Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag tänker ofta på sagan om "Kejsaren utan kläder". Alla vet att kejsaren är naken men ingen säger något. Nu kör valrörelsen igång och röstfisket börjar. Gäller att agna rätt. Ett försök att vitsa till det , lyckas kanske/lyckas kanske inte.


Fiskedags

Sommarens häftiga stormar har dragit förbi
besättning och båtar fick betala sitt pris
En skeppare sparkades väldigt hårt.
Några båtar fick skador i skrovet
och enskilda fiskare skadades svårt

Men nu blåser det inte längre så snålt
och fisket upptas med stor frenesi.
Några far med osanning och det skarvas brett
Drömmen om att lyckas med fisket är stor.
och med nytt manskap känns allting så rätt

Glädjen är stor när båtarna lägger ut
media på kajen står och glor.
Båtar söker sig mot kända vatten
Med manskap redo för nytt uppdrag
styr skepparen ut i natten

Några provar långrev andra lägger nät
gäller att optimala fångsten
Drömmen om fiskelycka är stor
det draggas djupt med stora nät
ingen är längre ute i ekan och ror.

Behovet av att lyckas med fisket är stor
flera skeppare försöker öka sin del
Kvoten måste delas och ingen vill vara amatör
Det tjuvfiskas ständigt och jämt på andras revir
någon med vilja nät och revar förstör

Det diskuteras rejält på en båt
historier och skrönor från förfluten tid
allting var så mycket bättre förr.
Några far med osanning och det skarvas rejält.
då var det ingen som stängde en dörr

Dagen närmar sig då fångsten ska mätas och vägas
så att årets vinnare kan koras.
Sanningen är dock hård och brutal
beståndet är sargat och utfiskat rejält.
Troligen är botten alldeles kal

Miljön för fisken är svår
reproduktionen är hotad
Vissa arter på väg att dö ut
stora trålare söker sin fångst
Beståndet är snart slut

Fiskaren är naken
vet alla som ser




Fri vers av Gronman
Läst 238 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-08-31 12:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gronman
Gronman