Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kanske behöver vi ibland fyllas av något utifrån som får oss att släppa spänningar och oro för att längtan ska få utrymme och börja sin resa.


Glöm inte att andas

Träden står nakna där du
vandrar fram genom skogen
Under fötterna en matta
skiftande i regnbågens alla färger
En vind drar in och sveper
med sig löven i en yster dans
Virvlande lyfts löven upp i en båge
för att sedan svepas ner mot dina lungor
I ditt andetag fylls lungorna
med en kaskad av doft och smak
Färgkaskaden drar som en löpeld
genom hela din kropp
Följer med den bultande floden
ut till ditt minsta skrymsle
Väcker liv i dina värkande stela muskler
och du fylls av en värme kring dina leder
När kroppen är fylld i sin helhet
har vinden tömt sig på sitt innehåll
Nu vilar vinden bråkdelen av en sekund
innan hon följer den bultande floden ut.
Men något märkligt hände vid vindens besök
en längtan lossnade och sällskapar ut
En längtan som du burit fast i din kropp
en boja som du aldrig förstått
En frihet av längtan brister ut ur din kropp
och ingen önskar att på den sätta stopp







Fri vers av Gronman
Läst 272 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-17 11:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gronman
Gronman