Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ord förändras , byts ut eller urholkas


Jag blir äldre

Finns det tyngd i våra ord
eller gapar de tomma
Nya formuleringar
men samma aktörer
Alla vill stå på arenan
visar att de vill vinna
Aktuellt idag men
troligen passé imorgon
Varför denna ordlek
jag undrar över motivet
Finns önskan att
förena eller förvirra
Känner rädsla
över hur verkligheten skildras.
Lever kvar i mina äldre värderingar
men känner vilsenhet inför
dagens utbud.
Saknar ordet solidaritet
hittar det inte längre
vet inte var jag ska leta







Fri vers av Gronman
Läst 288 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-29 10:25



Bookmark and Share


  Classico VIP
Fin berörande text!
2017-10-27

  Öknens Ros VIP
Ordet solidaritet har blivit både urholkat och urvattnat. Det är pengar som styr numera, tyvärr ser det ut så.
2017-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Gronman
Gronman