Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vintersaga

 

 

min andedräkt

det enda

jag äger

väger

lätt som nysnö

 

rökarnas pulsar

griper omkring sig

antyds och somnar

återuppstår

ur gatlyktans ljuskägla

 

mitt i steget

stannar tiden

i detta vidsträckta ögonblick

jag blir varse

fönstret med frostblomman

det övergivna hörnhusets öga

 

min blick

letar en skepnad

en människoaning

innanför glaset

stumma skuggor förtrollar

sikten in

där ansikte saknas

där stelnad livsrök vilar

orörliga ord mot rutan

vill ut

omöjligheten växer i mig

till stjärnlika stänglar

ett midvinternattens kristallregn

när glasskivan sprängs

och sekundvisaren

hackar sig framåt igen 

det ljudlösa innanför

bryts i dyningen av min utandning

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Per Rydberg
Läst 399 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-08-31 16:27



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Väldigt fint poetisk beskrivning av tillvarons oförklarlighet - Skulle säga att din starkaste på länge !

GILLAR !!!
2017-09-01

    ej medlem längre
Som ett frostbitet, oändligt och vackert andetag är din dikt! Särskilt fastnar jag för "midvinternattens kristallregn", men det finns många fler fantastiska rader här.
2017-08-31

  lodjuret/seglare VIP
Att låta sig duschas av ord, är litet som gamla skåror i bord, de ömsom talar och visar, på historia om andras spisar, som förundrat om fordom fester.
2017-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg