Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SANERING EFTER DÖDSFALL


Vi samlas utanför huset
här i Ljusne för lite
saneringsjobb.
'Person avled efter att ha
förtärt stora mängder jäst',
står det i pappren.
Vi var tvungna att åka
till regementet i Hudiksvall
först för att införskaffa
gasmasker med tillhörande saker.
Vi skall nu just till att öppna dörren...
Konstaterat att det finns inget utanpå
som kan visa på någonting onormalt.
Jo, en konstig lilafärgad rök kommer
ur husets skorsten, annars så inget annat
konstigt.
Nu ser det ut som om någon eller något
pressar mot ytterdörren inifrån.
Vi tar på oss skyddskläderna och gasmaskerna.
Sparvarna tjattrar i buskarna som vanligt,
vädret är halvklart. Nu tar Bosse kofoten och
går fram mot dörren...




Fri vers av Stefan Viljehammar
Läst 419 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-01 19:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar