Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läste en novell här som heter Nina röjer på Facebook ... Får mig att undra lite över hur en del tänker ... - Publicerad tidigare här i februari 2012


Är Internet befriat från vett och etikett?

Självklart måste vi kunna slappna av 
släppa loss och visa att vi har humor
och kan ta ett och annat skämt!

Men! Normalt sunt förnuft
vanlig vett och etikett
Ja, sådant som vi när vi möts 
i verkliga livet 
ser som vore det självklart ...

För mig gäller att Internet
är ytterligare en plattform
att kommunicera via

Samma regler som gäller 
i verkliga livet utanför nätet
gäller också på nätet!

Ty om vi inte tänker så
vad tror du händer 
med trovärdigheten 
på nätet då?

Visst du som vill 
driva med allt och alla
under fejkad identitet
- Du får dig en rolig halvtimme
eller två

Men vad händer med dem som 
du drabbar med din Humor 
men som inte har en chans
att försvara vare sig sin heder eller ära 
här och nu eller igår?

Hoppas fler med mig
väljer att visa sin avsmak
för sådana fega ynkryggar som dig
vilka beter sig som svin
under täcknamn och anonymitet
Men som högst troligen
är moralens och etikens främsta väktare
i er egen verklighet
utanför detta nät ...

Men än en gång
självklart måste vi ha
tryckfrihet och yttrandefrihet
Humor och distans till rådande verklighet
Men inte på andras bekostnad!
Och när vi trampar över 
andras integritet
så är det ett odiskutabelt självklart krav
på att vi inte döljer vem vi är
bakom en fejkad identitet!!!

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 326 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-09-03 04:51



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det här med vett och etikett saknas nog inte bara på internet...man märker det överallt...
2017-09-08

    Orkiden
Enligt mig kan de krypa tillbaka till den sten de kröp fram ifrån...
Då de tillför ingenting annat än ogräs...
För hära är det en oas av blomster och liv och törst av alla färgers nyanser i all dess skala, där vi delar med oss av allt mellan himmel och jord...:)



2017-09-03
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP