Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just nu och sedan 17 år tillbaka är ämnet synnerligen aktuellt i min värld varför jag utvecklat ett känt talesätt ...


Liten strategi kring Problemorientering

När saker och ting
inte blir som man vill
så kan man gör någonting
för att en förändring få till

Ty med lite taktik
och genomtänkt planering
kan man förvandla
teori till praktik

Så istället för att
nöja sig med
att vara lite besvärlig
behöver man inte alltid
vara alldeles helt ärlig

Ty med lite 
planering strategi 
och genom att vara 
sig om och kring
är det fullt möjligt 
att bli
fullständigt omöjlig

och få sin opponent
att verka fullständig löjlig
i sina verkningslösa försök
att bevisa förekomst av eld
som är planterad utan rök

Det kallas bland smartare individer
att förvandla ett skämt
som det om spindeln
vilken till flugan sa
- Välkommen in i mitt kök

till någonting obestämt
som får de allra flesta att
göra allt för att undvika
det som skulle kunna göra
att motstånd blir något som svider

Och osäkerhet
är som vi alla säkert vet
någonting vi inte vill
ska få finnas till
i denna bland de bästa världar
problemminimerade  verklighet

Ett faktum att ta fasta på
då man vill få det
som man själv vill ändå

Ty med dessa subtila argument
blir det inte eld utan rök
oavsett vad som sägs eller sagts
av din opponent

som då vackert får lov
att spela rollen som flugan
emedan du utan straff och påföljd
med behållning kan hålla hov
och bjuda in den i ditt eget kök

 

_____________________________________

Publicerad tidigare här i februari 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-04 21:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP