Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kunde skrivits på tre rader men kompliceringsfaktorn inom mig tarvar att jag krånglar till det lite mer ...


Jag kan bli ...

... precis den man
du vill att jag ska va
Men om jag förändrar mig
helt i enlighet
med dina önskemål
blir det knappast förenligt
med mina egna

Men visst kan jag bli
precis så som du vill
men då är det ju inte mig
du önskar ska vara med dig

Det är inte vad jag vill
Ty där jag är nu
blir ett hål 
som fylls av dig
och dina drömmar

Allt emedan
min egen själ
och mitt jag
tar farväl
och bort i intet
en annan väg strömmar

Men visst
jag kan bli precis den du vill

Men jag väljer
att förbli mig själv
och kan välja 
bort dig som alternativ
ur mitt eget liv

vilket jag därför
väljer att göra

Ty min själ
mina drömmar
och mitt hjärta
är inte till för någon
som blott önskar förgöra
allt som är jag

De liksom mig
är nämligen redan
upptagna av den dig
som är ämnad för mig

och denna dig är inte du

Vare sig då eller nu!

 

_______________________

Publicerad tidigare här i mars 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 290 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-09-09 02:07



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tack för denna text
det går ej att få gamla hundar att sitta
2017-09-09

  DavidM VIP
Viktig, tänkvärd och uttrycksfull diktning.
2017-09-09

    Orkiden
Gillar denna text! ;)

Men att ej förglömma ge och ta, för att bygga tillitet som blir plattformen att stå på tillsammans efter de första akternas kärleks stormar...
med det förhoppningsvis en djup kärlek grundas..
Ge och ta, är inget som vägs som ur vågskålen för då är det dömt från början...


2017-09-09

    Ordkonstnär
Mycket tänkvärd text.
2017-09-09
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP