Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fredagens (mars 2012) mindre önskvärda erfarenheter har jag nu överlämnat till de som till skilnad från mig kan påverka dem i rätt riktning ...


Jag är inte ett störande ...

... moment i ditt arbete

Däremot är jag 
en väsentlig och grundläggande
anledning till att du har ett arbete!

Om jag söker din hjälp
på grund av din kompetens
innebär det ej
att jag måste vara överens
med eller vara underdånig dig

Ditt ansvar är 
oavsett vad du anser om mig
att tillse att jag får tillgång
till den kompetens du har
vilken är förutsättningen
för att du ska kunna hjälpa mig

Mitt ansvar är
att respektera och lyssna på dig
och följa de ordinationer du ger mig
för att den hjälp du mig ger
ska minimera risken för
att jag ska behöva lida mer

Men det är inte min skyldighet
att för att få den hjälp
vilken jag mycket väl vet
att du mig kan ge
behöva visa dig total underdånighet

inte ens för att visa min tacksamhet

Men om du också respekterar mig
för den jag är som person
och gör det arbete som
jar har rätt att förvänta mig
att du också ska göra och gör
i denna för mig synnerligen
plågsamma situation
så kommer du att inte bara få
min innerliga tacksamhet
utan också få se
mitt uppriktiga och allra gladaste leende
när jag utan kryckor ifrån dig kan gå ...

Tror någonstans inom mig
att även du kan komma till insikt
och faktiskt förändra ditt bemötande av
och förhållningssätt när jag träffar dig

Om inte ...

... då har vi ett problem
av rätt stor dignitet
vilken kan tvinga mig
att vidta mått och steg
som kan komma att förändra
bådas vår framtida verklighet

Att min verklighet blir till det bättre
är ingenting jag ens tvivlar på
Det är någonting jag redan vet!

Men med tanke på det pris
jag kommer att få betala
vet jag också att det
kommer att vara i paritet
med din i det fallet
inte lika gynnsamma 
framtida förändrade verklighet ...

Dock finns det en positiv förväntan
på att du kan förändra dig
och börja respektera 
istället för att fortsätta vara
nedlåtande och oförskämd
mot mig ...

... Det är i alla fall 
vad jag innerst inne
verkligen önskar mig ...

 

____________________________

Tillkommen och publicerad här tidigare i mars 2012
men tyvärr rätt frekvent ännu i stora delar lika aktuell 

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-09-12 20:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP