Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite nattlig självterapi för att påminna mig om vad jag kan göra med mitt liv ...


Underskattning kan ibland ...

... vara till en innerlig fördel
Speciellt när man är
medveten om att det stundom
är så det är när man befinner sig
i en sådan här specifik sfär
där jag sedan länge lever
på ett konstant ungefär så där

Tack och lov jag lärt mig att
ett effektivt sätt 
för att begränsa emotionella
frispel 

- om än de är mer ett uttryck för
synnerligen normal mänsklig funktion
i respektive aktuell situation
än för någonting annat -

är att skrifta ner mina tankar
för att sänka pulsen
och det tryck som skapas
när det som händer
gör att mitt hjärta 
hej vilt i mitt bröst bankar

När jag lyckas formulera
vad jag känner och tänker
livet mig nya chanser skänker

Den förlust jag skulle lida
om jag lät emotionerna
utom kontroll få fortskrida
blir i skriftad form
en mer saklig och begriplig
inlaga i den aktuella diskussionen
vilken enligt gällande lag och norm
dessutom ej kan förkastas 
då de skriftade ordens 
mening och innebörd
kan bedömmas av fler än 
blott bara var och en som 
av och i den aktuella 
situationen är berörd

Det lugnar mina sinnen
trots tidigare
mindre goda erfarenheter
då jag vet 
att jag kommer bli hörd
och att mina ord
kommer att förändra
rådande verklighet

Om inte just här och nu
så inom sinom tid

Det är något som
fler än blott någon gång
skänkt och skänker mig
en innerlig sinnesfrid

 

____________________________

Publicerad här tidigare i april 2012

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-16 04:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP