Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
De som känner mig lite mer än andra vet vem texten är riktad till ... ... övriga får tolka den som de vill ...


Även rättrogna ateister ...

... kan ha sina brister

om vi bortser från
de allra mest troende
vilka ser hela sin omvärld
som vore den inneboende

samt de betraktar
sin egen närvaro
som ett generöst lån
till en värld befolkad
av otacksamma snyltare
och andra mindre önskvärda
utöver allt annat lägre stående
som de föraktar

Fördömer ej
dessa individer
och heller inte dig

Men jag förbehåller mig
den gällande rätten
att inte behöva 
ha någonting att göra
med någon som dig


Och Nej!
Jag kommer inte någonsin mer
ens tänka tanken 
på att bli inneboende hos dig

Ber du mig någonsin hjälpa dig
gör du det lätt för mig
att helt enkelt och oförhandlingsbart
säga Nej!

och tro mig ...
... det krävs väldigt mycket
för att jag ska säga nej
till någon som behöver mig ...

Ett gott råd jag dig kan ge
är att du låter mig fortsättningsvis
dig så lite som möjligt
någonsin mer behöva se ...

 

______________________________

Tillkommen och publicerad tidigare här i april 2012
men speglar min inställning även över tid ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 285 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-17 06:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP