Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara inte kunde låta bli ... - tillkommen och publicerad här i april 2012 men till stora delar av innebörd och mening ack så aktuell ...


Några existentiella funderingar ...

... vilka sig inom mig rör
när helst jag försiktigtvis
checkar läget i världen
jag ser här utanför ...

En gång i tiden
stördes många
i den rådande sinnesfriden
om någon påstod att jorden
var rund ...
ty alla var förvissade om
att jorden var platt ...

Det var lika självklart
som att det var
ljust när det var dag
och 
mörkt när det var natt

Lever mitt liv
i princip
dygnet runt
Sover på oljämna tider
när livet omkring
inte på min närvaro pockar

Tre timmar i taget det blir
då smärtorna dövade är
om inte oväntade strider
kräver att jag är där

Eller att mina älskade små
mig behöver
om än bara för att 
få berätta någonting
eller blott bara vill
ha min aktiva närvaro
så att de vet att jag märker
att de är här

På något sätt och vis
har jag lyckats skapa
en dygnsrutin
vilken gör att 
mina oljämna sömnrutiner
på intet sätt
mina barns behov stör

även om det stundom
innebär att jag ställer
mig själv utanför
i konstant beredskap
för att vid behov
kunna gripa in
för att påverka och förändra
det som eventuellt 
skulle kunna bli fel
så att allt blir rätt

Kanske inte helt
men i det närmaste
så nära som möjligt
på något förunderligt sätt

Men det händer numera
lite oftare en blott ibland
att jag funderar över
vad jag själv behöver
utöver den dig som är ämnad för mig
och eller blott bara en hjälpande hand

Sedan ett par hundra år
alla nu är överens
om att jorden är rund
och inte platt

liksom jag med tiden 
kommit till insikt om
att sömnen bör få sin tid
när det är mörkt och det är natt

Det är liksom givet
i sig
men som det är just nu
fungerar det inte riktigt
så för mig

Ty sängen känns så innerligt
öde, tom och ensamt kall
och lockar mig inte på något sätt
Utan möjligheten att få somna bredvid
dig som är ämnad för mig
nära, nära tätt intill
blir sängen blott en obehaglig påminnelse
om hur förbannat ensamt det känns utan dig

och när jag på morgonen vaknar
din närvarande frånvaro
gör smärtan i tomrummet outhärdlig
inför tanken på ännu en hel dag
fylld av känslan av
hur mycket jag dig saknar

Så även om mina rutiner 
skulle kunna ses som helt fel i sig
så är de för mig
om inte helt rätt
likväl rutiner som fungerar för mig
på något förunderligt sätt

Även om det synes vara rätt mycket
som saknas i mitt liv
och än mer som skulle behöva förändras
för att det ska kunna anses mer normalt
så är det enda jag behöver 
som verkligen fattas mig
Dig som är ämnad för mig

När du väl funnit mig
och jag dig
så vet jag inom hela mig
att resten kommer att ordna sig!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 252 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-09-19 06:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP