Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Omförtrollning av psalmen "Din klara sol går åter opp", från texten av Johan Olof Wallin 1814 (tysk tonsättn.) som fröken fick oss traggla skönt på 1980-talet alltjämt. Budskapet känns klart uppbyggligare hos originalet än i min halvt inverterade version.


Rusk 3 : Mitt Klara Moln

 



Min klara sol föll djupt i sömn
en vacker morgon mörk
bland stormar, moln och gammal dröm
som döljer ljus mot mark.


Din gula kjol tas av och på
för världen natt som dag
Vem målar dig i rokoko?
och klär ditt välbehag?


Vår violin ur vrårna steg
till orgelns fulla kraft!
Må tro mors oro stilla teg
en stund vi fordom haft...




*        *        *



egentliga lyriken :

"Din klara sol går åter opp
Jag tackar dig min Gud!
Med kraft och mod och nyfött hopp
jag höjer glädjens ljud.

Din sol går opp för ond och god,
för alla som för mig.
O, må jag så i tålamod
och kärlek likna Dig!

Då skall jag trygg, vad än mig sker,
till dig, o Fader, fly
och veta att den nåd du ger
är varje morgon ny."

 

 

 

 




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-19 21:02



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Det funkar!
2017-09-21

  lodjuret/seglare VIP
Gott och lätt tiiigängligt.
2017-09-20

  Nanna X
Jättefin omtolkning med sköna klanger av orm!
2017-09-19
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP