Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blott lite morgonförvirrande funderingar kring livet och det som är oss givet ... Osorterat, tämligen oredigerat - som det bör vara med andra ord ...


Även ekvilibrister ...

... saknar balansen
i livsdansen ibland ...

Ty även reflektionen
av den yttersta perfektionen
kan färgas av sina fördolda brister
när det inte alltför sällan väntade
likväl oförväntat 
speglar relevansen
av en förväntad närvarande
fullständigt frånvarande 
hjälpande hand

Livets självklarheter rister
i fogarna
Fötterna blir ömma
och det värker i knogarna

Den uppkomna situationen
är den man helst vill
få avsluta
glömma
och 
till det förgångna förskjuta

för att kunna återgå
till att få njuta balansen
i den perfekta livsdansen

där den sällan givna chansen
en självklarhet är
vilken livet bjuder dig där
utan att du behöver 
ens relfektera över sånt här

som speglar behov
du ej kan finna
i illusionen du får 
när du obetänksamt
låter dig smickras och stärkas
av det glada vänners lag
vilka år efter år 
tillsammans med dig
bägarna tömma

intills du i vanlig ordning
kan förskjuta den verklighet
där du kan finna
allt utom det du behöver
så länge du bjuder laget runt
och blundar för
att när allt för stunden är över
så står du ensam utanför

Min rekommendation
är att du 
här och nu
kliver ur situationen
och går din egen väg

Då först kan du få
den verkliga chansen
till att återfå balansen

Även om dina vänners lag
därmed försvinner ur ditt liv
kan jag lova dig att du finner
att det finns så mycket bättre
och mer hållbara alternativ

vilka ger dig möjlighet
att finna vad du behöver
för att kunna få uppleva
och avnjuta det som
verkligen är väsentligt
i vårt liv

Det liv där perfektionen
inte definieras av situationen
utan är det faktum som gäller
för definitionen
av ett verkligt meningsfullt liv

Rent strikt
är enligt min mening
perfektionen 
per definition
summan av 
det perfekta
och det defekta
i ljuv harmoni

För mig är kärleken
den absoluta perfektionen
vilken inte på något sätt
står i konflikt
med situationen
jag talar om här

Ty det vi alla i våra liv
synes söka finna
är det som varaktigt kan
stilla våra behov och begär

Vad du söker i ditt liv
behöver dock ej
vara detsamma jag söker i mitt
Men jag hoppas 
vad det än är
att du lyckas det finna

Allt emedan jag själv blott önskar
att jag en dag snart ska få möta
min älskade kvinna
- Du vet hon som är ämnad för mig
vilken jag tror mig ha nämnt
någon gång för dig ...




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 201 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-09-19 18:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP