Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en ny dag

Tandborstgod
Burrar kudden sval
Det är höst ute
Vad denna dag gav
Morgondagen kommer
I tankar
Nya mål
Nya önskningar
Det finns väl mycket kvar
Livet går fortare nu
Trots att själen har stannat
Och sinnet är ungt
Tror jag
Det knäpper i nacken
Huvudet är ibland så fullt
Att bära
Släck ljusen
Och somna gott
Imorgon är det onsdag





Fri vers av Sommarina
Läst 241 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-09-19 23:00



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
"Livet går fortare nu
Trots att själen har stannat
Och sinnet är ungt"

Vilka odödliga strofer har vi inte hittat här igen !

Du måste vara en skattkammare.
Håller du öppet hus någon dag här i år?
2017-11-03

  Bo Himmelsbåge
Vacker, fantasieggande bild;
där man kan fantisera om,
att det är Aladdin som blickar upp mot den facetterade magiska lampan,
med de tusen möjligheternas nya dagrar!

Fin dikt om nuets många möjligheter,
men också om det mörker och smärta
som också kan finnas där...
men då kan man släcka lampan, somna om och drömma en ny härlig morgondag!
Särskilt fäste jag mig vid:
"Trots att själen har stannat
Och sinnet är ungt"
Då finns det alltid hopp!
2017-09-25

  Anya VIP
Gillar rytmen i denna. Korta rader. Faller särskilt för: "Livet går fortare nu
Trots att själen har stannat ". Känner igen mig i det.
2017-09-25

  Lars Hedlin
Varmt och styrkesamt..kram
2017-09-22

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text som förmedlar både skörhet och styrka!
2017-09-20

    ej medlem längre
Njutbar dikt om styrka, tro och hopp.
2017-09-20

  ULJO
Så fint
2017-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Sommarina
Sommarina