Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väggvacklaren



Väggar vaggar över tornets
spiror av kristaller,
vacklandes till hornets
ton, tills all tornet faller.

Faller som en stoftstod ner
och där väggar fälles
skalvhorn tystas, handklaver
ljuder i dess ställes.

Gömd där öppna springor ler
längs tangentmusiken
steg Miranda ovan er
ifrån innanriken.

Flyger du med mig, Miranda
dit som vita väggars vägar
öppnas evigt spruckna?
Aldrig skall vårt skyspår landa
innan ängens blomvinsbägar
ligger helt utdruckna.

Inga spiror ståtar mer,
inga tornvalv väger oss
var vår egen vårgåtsväg
ur Elysium brytes loss.
Hör, hur händers handklaver
höjer fränders frihetston
och dess körer säger äg
ängslans överbon.

Och hon tog min hand bland händer,
smekte törsten, som vi smög
och ur smogens födselbränder
genom yrselsyre flög
att vid vindens vindlar
genom jordens tornmur gena
och i ljusets krusning klar
skulle skalders skyar skena
över vad här aldrig var
men i blindhet svindlar.

Men jag drömde, min Miranda
att lyriken ej var drömd -
händers egen feghetsanda
ej till tornets topp fördömd.











Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-21 23:02



Bookmark and Share


  RitaBrunner
Du är en sann rim mästare i denna en aning högtidlig kärleksdikt! Rimmen faller sig naturligt utan att kännas krystade och det är en konst!
Första versens sista rad: ska det inte vara "tills ATT tornet faller?
Lyfter på hatten åt en sann poet!
2017-10-01
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP