Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där hon är

Flickan vet ingenting längre,
för att världen tog bort
hennes tal när den tvingade
henne att snabbt växa upp.
Flickan vet ingenting längre,
ingenting,
för att hon vaknat
upp utan att undra
vad livet har att
servera idag för
många gånger nu.
Flickan vet ingenting,
ingenting,
ingenting längre,
för att hon vet hur det
känns när tusen världar
dör och hon vet hur
svårt det är att gömma
sig under ytan när
stormen drar i de
purpurröda kängorna.

Flickan vet ingenting.
ingenting längre.
Ingenting.
ingenting,
för att hon var trött på
förstulna samtal och att
behöva höra på när tv'n
bara visar statiska ljud
och hur det inte längre
finns en plats i världen
där hon kunde vara säker
för att det känns alltid var
som än händer som om
någonting någonstans jagar
henne och hon kan inte
skaka av sig känslan som om
världen bara ville henne ont.

Flingan vet ingenting längre!
Ingenting!
Ingenting!
Ingenting!
Ingenting!
Flickan hör ingenting!
Ser ingenting!
Känner ingenting!
Tänker ingenting!
Söker ingenting!
Saknar ingenting!
Vill ingenting!

Flickan vet ingenting,
men jag vet allting.
Flickan kan inte veta någonting,
längre.
Du kan inte veta någonting
där hon är




Fri vers (Fri form) av Missbruksbarn
Läst 532 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-23 21:14



Bookmark and Share


  UlfH
Snygg och avskalad text, som samtidigt målar väl.
Upprepningarna hamrar in bra.
2017-09-23

    ej medlem längre
o undrar hur det är att flöda sin penna i såna ekvilibristiska färgexplosioners andetag som briljanters blåskimrande färgkaskader över arken
arken
flödar orden punkter och streck och sirliga krumelurer innehållande livet ljuset och allt det underbara vi alla behöver nämligen hoppet och ljuset i gryningen för alla som står där trevande i mörkret för att nå fram

Tackar och bugar
2017-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Missbruksbarn