Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite mer om det som är väsentligt för mig även om det kanske känns lite tjatigt för dig som inte är ämnad för mig att behöva läsa igen och igen och ...


När tiden så saktelig ...

... rinner ut
och är på väg
mot sitt slut
så som natten
bleknar och övergår
i gryningsljus
inför den dag
som föregår
den skymning
som i kvällning
mynnar ut

blir vi till slut
medvetna om
att vi när det gäller
tidens gång
behöver vi tänka om

Ty det som vi ser
omkring oss nu sker
har hänt förrut
gång på gång på gång

När jag tänker 
på den här saken
ensamma nätter
nära alla andra sover
och blott 
du, jag och kanske någon mer
eventuellt råkar vara vaken

Skänker det mig en viss sinnesro
och konsoliderar och förstärker
min obevekligt outsläckliga tro

på att det finns någonting mer
bortom det vi tror 
är det som synes vara
vad livet har att erbjuda
och som det oss ger

Insikten om tidens gång
och oförtrutna benägenhet
att oavsett rådande belägenhet
fortsätta gå vidare 
med att var dag
ge oss en ny chans
att fylla våra liv
med verklig 
mening  och innehåll
i förening
som för vår verklighet
kan skänka 
nya perspektiv
och relevans

Tiden tar ej slut
utan fortsätter 
dag efter dag
minut efter minut
bygga vidare på
den evighet
som ännu ej är
men är på väg mot att bli
en fortsättning på
den evighet som är
och som så varit 
genom alla tider
någonsin förrut ...

Men när skymningen
åter släcker dagen ut
och kvällen som kommer
för att förbereda natten
då blott bara jag är vaken
och ständigt tänker på ett liv
tillsammans med dig
fyllt av kärlek och allt som hör därtill

jag likväl söker finna svaret där

under den stjärnbeströdda
mörka natthimmel

där du ännu ej är här hos mig

Svaret på min undrande fråga
om vem du är
som är ämnad för mig
Den dig som någon
ännu ej förbestämd
dag eller natt
kommer att åter 
tända den låga
inom

Den låga 
vars pyrande glöd
i sig
är ett varsel om 
min förestående död

men som så även
just nu förespår
att liksom tiden fortsätter att gå
det ännu finns hopp
för denna min nuvarande kropp
att åter få spegla min själ
gråta alla sina tårar
och skratta alla sina skratt

Men det förutsätter likväl dig
Att den dig som är ämnad för mig
också i verkliga livet 
och ej blott i tanken
kommer snart till mig

Behöver dig
Saknar dig
Vill få viska i ditt öra
om hur mycket jag älskar dig

Så snälla söta rara du
- Kom till mig!

 

 

_________________________

Publicerad tidigare här i maj 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 266 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-27 16:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP