Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tisdag morgon ... vad mer finns att tillägga? Utjatat ämne det här kan tyckas för dig men det kan det inte någonsin bli för mig ...


Ännu en tisdag morgon ...

... utan dig
här så där 
nära
tätt, tätt intill
bredvid mig ...

Det får mig
att känna
hur oändligt mycket
jag saknar dig

Dig jag vill
och behöver
även när allt
det som är
börjar gå över
och förbi

den verklighet
som råda
för oss båda
och som rått
såväl
bakåt i tiden
som
här och nu

Det är 
om det här
där
tiden tycks stå still
jag ej längre
blott tala vill

I väntan på dig
som är ämnad för mig
det känns som om
jag äntligen funderat klart
och längtat tillräckligt
efter allt det där
jag så innerligt hett
önskar ska bli
till vad jag egentligen vill

någonting jag vet
när jag verkligen vill
kommer att bli verklighet

eftersom det för framtiden
känns så absolut självklart
att det så ska komma att bli

ett liv 
en tid
där jag såväl
somnar som vaknar
med dig som är ämnad för mig
nära, tätt intill bredvid

Önskar blott bara
att uppfylla min önskan
medans det ännu finns tid kvar

Ty det vore så innerligt underbart
om du kom till mig snart
så att vi tillsammans äntligen kan
börja bygga minnen
som berör våra sinnen
även på äldre dar

Minnen som påminner oss om
vad vi betyder för varandra
och som gör att
vare sig vi själva eller andra
behöver fråga för att få svar

på vad kärleken 
vi kände
när vi en gång i tiden 
sågs för första gången
genom åren
har utvecklats till

och varför vi ännu
tillsammans genom livet
tillsammans fortsätta vill
länge, länge till ...

Existentiella funderingar det här
Men det är väl ändå det
livet och de drömmar vi när
handlar om 

Ett slags vision
som skänker drivkraft nog
för att gång på gång på gång
resa oss, kasta loss 
och hissa våra segel
för att börja om

oavsett vad vi ser
i när vi tittar oss i vi vår spegel
när livet för stunden 
ej synes låta oss behålla det vi vill
och vi kanske känner 
att vi inte orkar livet mer ...

Men jag vet vad jag vill
med mitt liv
och i min spegel
ser jag den dig
som är ämnad för mig
hjälpa till och hissa våra segel
inför den resa vi bestämt oss för
att ge oss ut på mot framtiden
genom livet och världen utanför

En resa som för oss 
vidare genom såväl
vårt inre som yttre universum
på vägen mot det som ännu inte är
men som vi tillsammans ser till
att det 
kommer att bli
en framtid
där jag och du
förblir ett vi

 

________________________________

Publicerad tidigare här i maj 2012




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-28 19:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP