Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vem var det som utlovade att livet skulle vara lätt? Så varför skulle kärleken vara det? - Därför att den så är när den väl är rätt!!!


Det må vara en sanning i sig ...

... att din attraktionskraft
får de allra flesta män
att så väl vilja ha som äga dig ...

... och att de skulle göra
vad som helst för
att dig få vara nära
och få dig att dem beröra ...

Till och med jag
finner dig vacker som en dag
men det innebär ej
per automatik
att jag är tillgänglig för dig

eller ens att du
skulle kunna intressera mig
för att inleda
en intim relation med dig

Det är sant att
det som oftast gör
att en kvinna blir intressant
för det som finns inom mig
är att jag vet att hon kan få
precis vad hon vill
Ty det borgar för
att hon verkligen vill ha mig
och att jag är hennes första val

Tvivlar inte på 
att jag så ock för dig så är
och att du
mig älskar
och
håller innerligt kär

Men du är ej
den jag söker i mitt liv
ty det fattas någonting
väsentligt 
eftersom din närvaro
ej påverkar mig
så som jag vet
att du skulle göra
om du vore ämnad för mig

Så även om det känns
innerligt smickrande för mig
att du älskar mig
och önskar att jag
ska vilja leva tillsammans med dig

måste jag likväl
tacka nej

Hoppas blott bara
jag inte förlorar din vänskap
ty du betyder mycket för mig
och som din vän
vill jag och kommer jag alltid
att finnas för dig

Vill dock inte såra dig
och önskar innerligt
att du älskar mig tillräckligt mycket
för att du ska vilja 
att jag ska få finna lyckan igen
tillsammans med någon 
som är ämnad för mig
mer än enbart som vän

Förstår om det här
skapar en viss förvirring inom dig
Alla andra vill ju inget heller än
att få höra dessa ord ifrån dig
Så varför är det inte så för  mig?

Det finns en hel del som jag vet
om saker och ting
men vad det är som gör
att man känner att någon
har just ''Det''
eller vad det ''Det'' egentligen är
Om det vet jag ingenting alls
Det enda jag vet
är hur det känns inom
när ''Det'' finns där
och genomsyrar allt hos den
som jag känner för mig ämnad är ...

Du är min vän
och som den vän du är
jag dig älskar

och innerligt väl i mitt liv behöver
Men lika lite som jag vill vara
ett andrahandsval i någons liv
lika lite vill jag att du någonsin ska känna så

Vi är så innerligt mycket mer värda att
få känna oss älskade 
och utan tvekan få veta
att vi är förstahandsval
och inte blott ett alternativ
för den med vilken vi önskar dela vårt liv

- båda två!!!

 

 

_______________________________

Publicerad tidigare här i maj 2012
- Noterar dock fortjämt allt för frekvent
hur människor väljer i sina liv
vilket blott förstärker detta flödes verkliga förmedlade innebörd ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 442 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-29 01:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Så oerhört bra skrivet! En ren njutning att läsa. Tack.
2017-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP