Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Terapi för själen

Vid nattens klara källa
där finner jag musik
Vid vattenfallets närhet
där känner jag mig rik

På stranden vid en sjö
vilar månstrålens sken
Där ser jag älvor dansa
med långa vackra ben

Vid gärdesgårdens kant
där blommor slagit rot
Ser jag fåglar sväva
från vy vid bergets fot

Vid stjärnans milda ljus
får vindarna sin fart
Där sitter näktergalen
och sjunger underbart

När ljuset kommer åter
och skuggorna får liv
Då vandrar jag tillbaka
till dagens enkla giv

En terapi för själen
är det du kring dig ser
Det finns där så nära
allt som naturen ger

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 503 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-11-14 16:11



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Kan bara hålla med om att naturen är fantastisk...så fint skrivet...
2017-11-18

  Lars Hedlin
Så vackert min vän!
2017-11-16

  Ingrid Trolle
Ännu en fantastisk
dikt av din gyllene
penna. Naturen det
dyrbaraste människan
har.
2017-11-15

  Nils-Robert
Du ger ord på mina egna upplevelser i naturen.
2017-11-15

  aol
Underbart rogivande dikt som sveper in en i naturens milda sköte,
2017-11-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Så sant! Naturens skiftningar är ren terapi och njutning för själen.
2017-11-15

  anits VIP
Underbart skaldat till naturen!
2017-11-15

  Maria Sundelin VIP
Vackert
2017-11-14

  M.Eta
I naturen finns den bästa medicinen för själen. Fint skrivet!
2017-11-14

    ej medlem längre
Ja, naturen är verkligen en skön terapi för själen. Fint fångat.
2017-11-14

  Blomma-Stjärna VIP
Skön att läsa

poesi och natur
rytm och rim
- en sann terapi för själen!
2017-11-14

  överlevaren VIP
Naturen läker och lugnar...skön text!
2017-11-14

    ej medlem längre
En underbar text att tycka mycket om....och det gör jag!
2017-11-14

  Marita Ohlquist VIP
Fin text om naturens positiva inverkan!
2017-11-14

    ej medlem längre
Skön naturmystik som ger kraft och liv!
2017-11-14

  Stay Golden
A poem just as wonderous as nature itself ^^
2017-11-14

    ej medlem längre
jepp terapi för själen finns i mycket bara vi ser det
2017-11-14
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO