Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min mila..



Min mila bar Österns bränning
vars vaka var vänd till Väst,
två land i min bålsårskänning
där bålet blott stått härnäst,
allt tycks en färd förljugen;
kallt lycks ett flammflodsgrepp
där tungor ur rökfiguren
sjöd mot mitt sjögångsskepp.

Av avartens tunghav slickas
min östvandringsprocession
där världarnas vägskäl blickas
men västandans bataljon
skall skeppa min krigets kista
ned stålsmidets kolsmältshål
där glödbäddad milan att mista
förtär solitärens bål.

Ur sot vill min sol utmynna,
på låghav där höjden sågs
men urgröpt en bottengrynna
går gömd genom varje vågs
lågade tungpartikel
som gungar min bränningsbår
i guldblick, men icke ett nickel
utfyller mitt känningssår.

Två skepparmynt skymmer ett öga,
två lågljus, sen ses ej mer,
de tusendes ljus höjs föga
där västtungor överger.










Bunden vers (Rim) av anathema VIP
Läst 340 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-04 20:20



Bookmark and Share


  Jaramald VIP
Den här gillar jag.
Du har ett språk som skulle räcka för en hel generation av tungor.
Gillar stycket;
Ur sot vill min sol utmynna...
lågade tungpartikel och
brännings bår
mycket målande
men icke ett nickel..
inte en tår för gamla sår...
Ett vemod som faktiskt smärtar...så
tolkar jag den och tänker tillbaka när min far gick bort...
2017-10-17

  Syrran77
Solens färd över himlen, tänker jag. Men också gott mot ont eller land mot land i eviga konflikter. Väl skadat som alltid!
2017-10-04
  > Nästa text
< Föregående

anathema
anathema VIP