Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nya vägar

Det andas ett vemod
mot himmelens ruta
tystnat har klockans klang
Med molnen en trana
som söker nya vägar
och lugnet vid havets salong

Det brister ett hjärta
och många flera
när natten finner sitt lugn
En skugga ses rida
bort genom natten
på trappan i mörkrets hangar

På bryggan finns lugnet
vid nytjärad roddbåt
i blickar mot svanars flykt
Kring vidsträckta vatten
hon ror där i regnet
en gudinna klädsamt i blått

En stjärna har slocknat
men tänds snart igen
där regnbågen får sin färg
En skadskjuten fågel
har mött det eviga
långt från stenlagd trottoar

Det andas ett mod
mot himmelens ruta
där klockorna klämtar igen
När skeppet har sjunkit
tar ödet ett steg
och simmar mot blåa laguner

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 503 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-10-23 07:49



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Orimmad vers liksom rimmad rad kräver sitt lugn och harmoni hos läsaren. Läsningen blir lik humöret och sinnets lugn eller möjliga stat likväl upplevd. Ändå känns det som en tavla att gå in i och ut ur, med blickfång och möjligt tjänande känsla. Inte helt oäven heller.
2017-10-24

  Nils-Robert
En dikt fylld av melankoli och vemod.

2017-10-24

  Blomma-Stjärna VIP
vemodet andas mot himmelens ruta
när klockklangen tystnar
men i lugnet förvandlas vemod till mod
"När skeppet har sjunkit
tar ödet ett steg
och simmar mot blåa laguner"

tycker om stämningen av dröm och hoppfullhet i dikten!
2017-10-23

  StinaJ VIP
Vacker poesi som berör
2017-10-23

  Maria Sundelin VIP
Vemodsvacker
2017-10-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Ibland krävs mod för att orka leva. Hoppet lever i din vackra text, som går på djupet i levnadsbanan.
2017-10-23

  M.Eta
Fin och vacker text!
2017-10-23

  överlevaren VIP
Hoppfulla rader om livets resa!
2017-10-23

    ej medlem längre
Poesi som berör ända in i hjärtat.
2017-10-23

  Anya VIP
Tycker om djupet i denna. Skönt att vemodet blev ett mod. Fint skrivet.
2017-10-23

    ej medlem längre
Underbart vackert..
2017-10-23

  Marita Ohlquist VIP
Fastnade speciellt för förändringen mot himmelens ruta, från vemod till mod!
Dagens första lästa text, tack för den.
2017-10-23

    ej medlem längre
En väldigt intagande och drömsk stämning skapar du! Jag tycker även om hur du knyter ihop dikten med himlens ruta både i början och slutet.
2017-10-23
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO