Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Buddistisk bön







Hon kallar mig "Naka"
där jag precis lämnat dig
Löven i släptåg efter vinden

min effekt är röd men pragmatisk
det var tvunget att bli så
Det är höst, trots allt

Jag Är "Naka"
i hennes hem och rike
så snälla glöm mig för den jag var

jag menade inget illa
och varje steg bort från dig
gör ont - var måltid tynger

Hon säger "Ka"
när hon ser hur jag reser flaggan
och stormar det brustna templet

för i den nya tiden: Den mörka eran
är vi motstridiga och självutnämnda
aktörer, mina få bröder och jag

Jag blev "Naka"
och politiskt obunden
för min starka tros skull

i hennes armar, utan blod
reser jag ur tiden, till
den bortre Orienten, utan kärlek








Bunden vers av jimmy welleby
Läst 645 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-20 19:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

jimmy welleby
jimmy welleby