Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Är vi de fördömda?

Du har fått nog. Du är i uppror. Gråter och exploderar.
Bränder, stormar och jordbävningar.
Torka, översvämningar och orkaner.
Du försöker visa oss, men vi ser inte.

Ack, Moder Jord.

Vad har vi gjort?
Uttjänat och tömt dig på livets lust.
Allt du gett oss har vi förkastat.
Vi har allt men tigger om mer.
Vi är feta av lyxen, giriga av makten.
Tänker inte när vi låter vattnet rinna.
Tänker inte när vi kastar det vi inte längre är nöjda med.
Du försöker få oss att förstå.

Vi krigar alla om samma sak.
Att ha rätten att säga att jag har rätt och du har fel.

Smält ner vapnen till kryckor till de lemlästade.
Spadar till bönderna och leksaker till barnen.

Använd vattnet som spills till att gro frön till de hungrande.
Vänd inte inte bort blicken från det forsande blodet och mödrarnas tårar.

Kasta inte granater i barnens glasdrömmar.
Slit inte ut dem, klä dem inte i krigets sömmar.
De är inte föraktet, de är inte våra legosoldater.
De är inte okunskapen eller sjukan som vi vuxna bär på.

Ledarna spelar monopol om den jorden vi vandrar på.
Får det vara så?
Ett knapptryck bort från stoftets och tomhetens existens.
En smog av orena lögner och smutsiga sanningar.

Vi är de fördömda.

Livet tryter och vi släpar oss fram.
Böjda nackar och försvagat sinne.
Åsiktskraftiga och pompösa bakom skärmarna.
Låter våra fobier, vårt hat och vårt äckel tala.
Egentligen är skygglapparna de enda skydd vi har när vi väl vågar se upp.
Fördömda drömmar.
Tider som ännu inte hunnit ikapp klockan.

Barnen som ej är födda än, vad har de att skapas till?

En kamp om brödfödan och platsen i strålkastarljus.
Om resurser som är tömda sen länge.

Det tycks som om vi alla glömt det mest väsentliga.
Vi är alla gjorda av atomer. Av kött och blod.
Ingen av oss kommer någonsin vara förmer än den andre.

Vi har bara dig Moder Jord.
Men vill du ha oss?
Eller är det för sent?

Vågar du stå upp? Mot hat? Mot illvilja? Mot att inte vara en i mängden?
Mot lögner? Mot mörker?
Vågar du berätta sanningen?

Jag är inte längre rädd, för mörkret, för alla stormar, för alla hatiska åsikter och skitiga hemligheter. Kasta dem på mig, jag sväljer dem hela.




Fri vers (Fri form) av Asfaltskrigare
Läst 273 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-21 20:43



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag har bara Dig - Fader Gud.

Markus 16:16
2017-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Asfaltskrigare
Asfaltskrigare