Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jaga men aldrig jagas.

Tröttheten tär och sliter.

Den förtärande utmaningen.

Jaga efter dig.

Jagar du efter mig?

Vet inte längre.

Vad du vill.

Vem du vill behålla.

Vem av mina alter egon vill du ha?

Jag kan inte dela upp mig i fler skärvor.

Jag försöker lappa ihop dem, bit för bit.

Ta mig för den jag är, med allt det trasiga.

Eller ta mig inte alls.

Men välj och vraka inte.

Osäkerhet över min egna andning.

Hur var det nu?

Jävulen eller Ängeln?

Vem vill du vara?

Vem vill jag vara?

Har vi bränt alla broar?

Sopat igen alla stigar?

Jag saknar någon vid min sida.

Genom stormar och krig.

Genom livets kamp.

Vill du bara ha det söta och lockande?

Och lämna allt det onda utanför din dörr?

Tål vi samma sak?

Vill vi rymma till samma drömmar?




Fri vers av Asfaltskrigare
Läst 323 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-07 18:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Asfaltskrigare
Asfaltskrigare