Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

- himlen var så meningslöst grå

Jag hade aldrig sett farsan gråta så - inte
ens när han berättade det för mig - men
jag antar att döden påminner dig om
saker - dagen var grå - bra belysning till
en sådan mise-en-scene - träden hade
gråtit hela veckan och deras tårar
dansade på gatorna - jag minns att
molnen var i rörelse och jag förbannade
dem i min tysthet - jag kunde inte förstå
att förgängligheten inte upphörde när
det liv jag kände till gjort det för ett
ögonblick -

- jag hade aldrig hört mamma gråta så -
panikartat - förtvivlat - hejdlöst - det var
en sådan gråt som ingenting förutom
smärta kan göra slut på - när det känns
som att livet har urholkat din insida -
de organiska processerna fortgår i ditt
inre men det känns som att du är tom -
en ensam mumie - på en kyrkogård
av pyramider -

- himlen var så meningslöst grå - jag
tror aldrig att förgängligheten skinit genom
kulisserna så bra - som när jag insåg att
du bara var aska.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Missbruksbarn
Läst 635 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-10-22 12:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
det måste varit då himlen blev så grå
hela Sverige påverkades av askan som mörklade himlen

jobbigt och tröttsamt


2017-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Missbruksbarn