Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


Candy I

 

en afrikansk vän

spydde skärt i badkaret

på brunnshotellet

 

 

Vi gjorde sällskap på resan, Claire, Jacques, lilla Anna och jag. Jag tog tacksamt emot erbjudandet om en extrasäng i deras bungalow. Jag kände ju Anna sedan flera år tillbaka. När jag suttit barnvakt hade vi lekt fantasifulla docklekar med fullt förtroende.

Föräldrarna kände jag inte lika väl, visste bara att Jacques sålde tält och byggde båtar medan Claire odlade trädgårdar. Hon hade ljust, krusigt hår, han mörkbrunt och blankt. De var ungefär lika gamla och lika långa, bodde i ett gammalt vitt trähus och körde Mercedes. Mer visste jag inte.

Därför blev jag så förvånad när jag upptäckte att jag sträckt ut handen för att röra vid Jacques lugg efter han visat mig tältet i trädgården utanför bungalowen. Håret var lika blankt att röra vid som det såg ut. Kyssen smakade aningen beskare än jag trott, med en eftersmak av soya. Men jag hade ju inte tänkt... så.

Det hade uppenbarligen Jacques gjort, däremot. Claire och Anna var i medelhavsstaden för att shoppa och när vi satt i soffan föreslog han att vi skulle gå in i sängkammaren en stund. Jag tvekade och undrade om inte Claire skulle bli svartsjuk? Det skulle hon säkert, sa Jacques. Han fortsatte lugnt och effektivt sina förförelsekonster. Jag gav efter och njöt av sötman, öppnade mig och slöt mig som en blomma och somnade efteråt vid hans sida, återigen i soffan, fullt påklädd liksom Jacques.

När Claire och Anna kom hem låg vi fortfarande kvar. Jag försökte dölja Jacques kropp under min. Lyckligtvis hade vi båda hundtandsmönstrade tights, och våra ben var ganska lika i formen. Jag kände mig ändå tveksam till att Claire skulle gå på finten. Skulle jag nånsin kunna se Anna i ögonen igen?




Fri vers (Prosapoesi) av Nanna X
Läst 448 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-10-25 19:53



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
ha ha du är så rolig! Hundtandsmönstret räcker för mig. måste testa detta. kanske även funkar mä prickar...
2017-10-28

  Anya VIP
Jaa vad ska man göra i denna situation? Kanske skulle man vara mer otrogen? Ger det livet lite mer? Ska försöka drömma som du. :o)
2017-10-26

  i af apa
Avundas dina ytterst kreativa drömmar! Själv drömde jag att jag blev nedmald till benmjöl... underbart underhållande teXt!
2017-10-26

  Poeten Salvador VIP
Texten har ett tydligt släktskap med Inger Edelfeldts sätt att skriva. Och det är väl ett prima betyg?
2017-10-25

  Nanna X
Det var bara en dröm, jag försäkrar!!
2017-10-25

  TrollTörnTrappan VIP
Nämen Nanna, vad har ni nu ställt till med?! ;-)

Skönt porträtterad liten skröna från drömmarnas rike... som trots snabba ryck ger gott om rymd att känna efter vad som vore rätt eller ingalunda.
2017-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X