Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i brist på gråskala

man är fattig eller rik
teven visar SD eller Fi!
vegan, karnivor
två sommarhus
eller ingenstans att bo
fostrad till martyr
eller född ikonoklast
det är organiskt materia
eller stenhård plast
är du apex eller byte?
den i kistan eller den som stryper?
det är eufori mot dysmorfi
sänkt i depression
eller ivägsvept av mani
människa mot djur
inbillad frihet
eller en betonglagd bur
det är statligt eller ett brott
metadon och subutex
eller heroin i ett skott
stämplad patient
eller klassad narkoman
man väljer mellan abort
eller oönskade barn
övervikt eller anorexi
någon svälter
och en annan har bulimi
lekplatsen har minor
eller maskrosor
du får kärlek
eller sönderslitna trosor
självdestruktion
mot självbevarelsedrift
så jävla ambivalent
eller nonchalant nihilist
man tvingas bli statslös
eller stekt nationalist
är du salig och naiv
eller en livstrött pessimist?




Fri vers av Jag&Frank
Läst 419 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-26 08:53



Bookmark and Share


  Jag&Frank
Tack så mycket.
2017-11-04

  Svartsilver
Tung text, riktigt bra!
2017-11-04

  Jag&Frank
Tack så mycket Bengt - ja, och valen vi gör är sannerligen underliga.
2017-10-27

    ej medlem längre
Jag är nog lite av båda, men oftast håller jag mig till "den smala vägen" om inte egoismen lägger ut sitt krokben.
En utmärkt skildring av vårt nuvarande samhälle med dess plus och minus. Och bra att belysa att det alltid är vi själva som väljer!! Tror jag ska läsa det en gång till. Ruskigt bra...
2017-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Jag&Frank
Jag&Frank