Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

modus operandi per 2020


Det medvetna är vårt egna virus
med språk och civilisation 'som dess symptom
Vi kryper sakta mot ett skede, hjärtat
där vi snart river ned hela dimm-ridån

Alla imperium brinner
och vårt är byggt på olja, plast och bensin
Vi är förblindade av dokusåpor
när glöden likt ett svultet djur slukar vår stubin

Kardashians, könsbyten och Michael Kors
PK- maffian har infiltrerat varenda aspekt av våra liv
Och mannen som köpte till sig presidentsviten
borde presenteras som ett svin

Vi lever i tid då yta är allt som existerar
den estetiska guldåldern kantad av omättlig girighet
Vi springer i Tytlers cirkel utan en väg ut
de ödmjuka förblir piskade när varje ny kung äter sig fet

Ja, rätt innan fallet kommer dekadensen som en storm
Fördärvet blir vår hemvist och depraveringens lag blir norm
Ja, rätt innan fallet har vi alla blommat ut
i fantastiskt förskräckliga paradoxer
Ja, rätt innan fallet när världen smulas sönder
erbjuder vi lim och ett plåster




Fri vers av Jag&Frank
Läst 135 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-04-03 20:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jag&Frank
Jag&Frank