Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I gryningen släcks återigen alla Nattljus




November kom så

Jag byter nu bort min hunger
mot den mjuka vinterdröm
du natt efter annan
så varsamt strör i min säng
där du smekte in ett rött ur
i min brinnande höft
och viskade "liv"

November kom så

I gryningen släcks återigen
alla Nattljus och drömmen dör
Gud vill ge mig tröst
förklädd uti ett barns lyckligaste minne

November kom så

Nej. Jag vill inte vakna mer
bara förlora mig i alla Nattljusen
som brinner runt en mjuk vinterdröm
runt ditt röda ur
att du ännu är vid liv -







Fri vers av J-M
Läst 506 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-11-02 21:38



Bookmark and Share


    Peter Söderqvist
En vacker dikt med en lågmäld framtoning.
Jag anar ett mörker i nattljusen. Jag gillar den.
2017-11-05

  Elementary
Första dikten som hade allt jag söker,
lagom med text, hänförande synonymer, målar upp alla känslor samtidigt och vackert i sin helhet.
2017-11-04

  Goraxy 89 Orion VIP
Bra rytmik och effektfulla upprepningar !

Gillar mycket !!!
2017-11-04

  Kozo
Du målar vackra och sorgmättade bilder men ändå med ett stillsamt hoppfullt ljus.
2017-11-02
  > Nästa text
< Föregående

J-M
J-M