Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


Pärlor och skravel

glaspärlespelet

röd grön blå i var sitt fack

matchande fjädrar 

 

bland reklambladen

katalogiserades

cd-fodralen

 

Det märkliga med huset var att det hade exakt samma planlösning som den 60-talsvilla vi nyss sålt. Ensuite-badrum och walk-in-closet, gillestuga i källaren. Fast design och material i mammas nyförvärv verkade betydligt billigare, mycket blåvitt 50-tal och masonit. Den öppna spisen såg ut att vara sydd av ett påslakan, och när mamma lade sig på sovloftet föll hon igenom med ett brak. Jag tog emot henne med min kropp och frågade försynt hur hon kunde tycka att huset var ett sånt bra köp? Mamma mumlade något om att det skulle komma gäster. 

Det var då jag kastade en blick ut genom sovrumsfönstret och fick syn på havsviken. En hel liten lagun med badklippor och båtar, mitt i gräsmattan. Vattnet såg ljummet ut och jag blev sugen på ett dopp.

Först glidflög jag emellertid en runda med min eviga följeslagare, den grånade mannen, för att titta på omgivningarna. Trakten var backig och terrängen omväxlande. Plötsligt for vi utanför vägräcket i en skarp kurva och störtade ner mot ett svart bråddjup. Jag passade på att krama gubben hårt och tacka honom för allt. Vi landade i iskallt, svart vatten, märkligt nog utan att sjunka, men de omgivande klippväggarna såg bedrägligt hala ut.

 

flickor på mattan

en av dem stal min guldpeng

bara med blicken

 

katten så snustorr

hängde i dörrspringan och

bet mig i handen 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Nanna X
Läst 420 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-11-11 08:23



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jo, gastkramande intressant hur du först "blev sugen på ett dopp" för att sedan glidflyga ihop "utanför vägräcket" och "landade i iskallt... utan att sjunka", som om goda och onda krafter växelverkar med "matchande fjädrar"!?!

Undrar om det gick att ta/få tillbaks guldet från flickans blick...
2017-11-19

  objekt3
Det finns något mycket berörande i den där vandringen och det där hoppet ner i havet
2017-11-15

  Anya VIP
Bra att du tog emot mamma. Tycker också om hur du kramar den eviga följeslagaren. Levande berättat om 50-tals huset.
2017-11-11

  i af apa
Wow! MAGI!!
har du spökskrivare
eller spökar det i tapeterna. drömmer
du på svampar... Många stiliga poänger en som riktigt fastnar på slutet är katten så snustorr. vet ej varför men jag har aldrig sett katter i den kat(t)egorin. men nu slår det mig: katter är snustorra inte bara i pälsen utan även till väsen...
2017-11-11

  Kungskobran VIP
Gillar ditt sätt att skriva, det ger associationer på olika sätt som som stor poesi skall göra
2017-11-11

  TrollTörnTrappan VIP
Suggestivt upplägg!! Stilfullt och närmast magiskt?!

Spännande hur du under loftet får ta emot mamma - som i sin tur tycks ha tänkt på omgivningarna [inkl potentiella gäster] mer än på innehållet i själva huset...?
2017-11-11
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X