Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Morgonen - drömmar natten - kärlek


Älvornas dans


När morgonen dansar med slöjan sin dans
när älvorna svävar i luften

Då binder jag mig en gyllende krans
av gryningens skratt och av solstrålars glans

som skimrar så flyktigt i luften

Och jag känner hur morgonen
smeker min kind

Och jag känner hur vinden den
svalkar min kind

Jag bidar min dag
i drömmarnas lag

medan älvorna dansar i luften



Och när kvällsvinden smygande tassar in
drivs drömmarna sakta mot sömnen

Där vaggasas de varsamt i natten in
och i natten jag ser där bilden din

ditt hjärta är hos mig i sömnen

Och jag känner hur sömnen den
kärleken ger

Och jag känner hur natten den
sällheten ger

Jag bidar min natt
utan tanken att

snart mig morgonen väcker ur sömnen




Fri vers av Rimsmeden
Läst 690 gånger
Publicerad 2006-05-31 09:02



Bookmark and Share


    Annan.Stans.
Otroligt bra rytm som tog mig med små skutt från den första raden till den sista XD
2006-06-27

    Margaretha Garp
Överjordiskt vacker!
2006-06-02

  JMR
Vackert värre. Älvdans kan vara underbart.
2006-05-31
  > Nästa text
< Föregående

Rimsmeden