Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pachyosteosclerosis

Pachyosteosclerosis
vad i himmelens namn kan det va'
förkalkning av ett paket stearinljus
det låter väl ganska bra

Fast riktigt så enkelt så är det nog ej
det vore för bra att va’ sant
nä det är nog säkert nå’n helt annan grej
varom jag är helt obekant

En googling bör nog kunna råda
bot på min okunnighet
och mig låta i ljuset skåda
sådant jag ännu ej vet

Och se, mycket riktigt detaljeras
självinsiktens kalejdoskop
trots att frågan nog bör signeras
niotalets balansgyroskop

Ty kaos och ordning har börjat att dansa
sin evigt förtrollande nygamla vals
med känslor av frihet som ej vill sig sansa
trots att de ej leder någonstans alls

Till ingenting annat än synen på benen
som utvecklas i en akvatisk miljö
där tyngden är viktig för simfenomenen
såväl uti hav som i sötvattenssjö




Fri vers av Svart svan
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-18 20:54



Bookmark and Share


  Fulbergarn
ord ord, men riktiga rim :)
2017-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Svart svan
Svart svan