Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Aldrig tänkt på hur gott om nummer som har "t" i sig... Sattes igång när systersonen berättade vilket tecken de just sysslar med i skolan.


Narrativ nr 10 : Siffertalet T




såvitt mina tandtroll
fått säga sitt
torde T inte blott
bokstav vara
utan tillika ta sig tid att utgöra siffra
hög som ett torn
fast trots symmetrin
stå och luta
överallt tätt mittemellan :

eTT
Två - Two
Tre - Three
åTTa - eighT

för aTT inTe Tala om "Tal"

Tio - Ten
Tolv - Twelve
TreTTon - ThirTeen
...
Tjugo - TwenTy
TreTTio - ThirTy
...niTTio - nineTy
...
Tusen - Thousand
TvåTusen - TwoThousand
...
Triljoner - Trillions
Triljarder - Trilliards
...

 

Tittut!! sa tuttarna

till slut.

För sjutton tanter,

detta tycks patetiskt!?!

Likt tungans lätta

matematik på tapeten

tänkte tomtarnas loft inte 

vilket sätt att tvätta

tavlans yta bort

från kritans vita text

 

 

 


Totalt = T

nöten löst

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 412 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-11-21 15:15



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Trollet Tuff träffade tåget. Tog terrin till Travemunde.
2017-11-24

  Anya VIP
Passar ju dig som handen i handsken med bokstaven T. De där tuttarna undrar jag varifrån de kom. hahaha
Skrivarglädje i dina ord.
2017-11-23

  TrollTörnTrappan VIP
justT ja, där fann du ännu en fantastiskt Tjusig ingång till 42 minsann :-)

2017-11-22

  Nanna X
Tio Tusen Tal-Troll Tör inTe Ta misTe
Tjugo eTT x Två = FyrTioTvå
2017-11-21

  LenaJohansson VIP
InTressanT! Roligt skrivet
2017-11-21
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP