Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nils Ferlin var på sin tid Sveriges populäraste poet


Ferlin till minne


Hur var vår vän Ferlin
hur var han i verkliga livet..?
Ja, om vi tänker på det som vi hört
är svaret ganska givet
En clown... slagkämpe... suput..?
en giljare utan mått..?
en krokfingerkarl... drasut..?
en mager människa blott!

Han böjde sig inte för höghet
han böjde sig inte för nån`
Han levde, han gick, han tänkte
Ja, Nils Einar, han var bara sån`
Vi har våra tankar om honom
var och en, vi har våra skäl
för han led med oss här i livet
men nu mår han ganska väl

på sin molntopp där han sitter
han ser ned på oss hur vi gitter
och han skålar, skrålar och valsar:
\"Ni stackare med magra halsar
se, döden ha gick med sin kratta
bland mänskor för att bort skatta
bland pampar och präster och polisbefäl
ja, han hade nog sina randiga skäl

Vi ses väl snart här uppe, farväl!\"




Fri vers av Rimsmeden
Läst 531 gånger
Publicerad 2006-05-31 12:49



Bookmark and Share


  Hermonius
En jättebra besksrivning av mannen bakom många underbara dikter! Denna var riktigt kul att läsa då Ferlin är/var en utav mina favoritpoeter. Dessutom har du ett så bra språk och kan verkligen formulera dig vilket gör texten till en njutning för mitt öga.

Bravo! \"Bokmärker\"

/Herman
2007-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Rimsmeden