Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morfin i ådrorna

Det kliver upp till tjugo
och våren är här
flickan där på bänken
blommor i sitt hår
morfin rinner i ådrorna
vänkretsen decimerad
vinden blåser stillsamt
tiden den är svår

Det kryper upp till trettio
en lång het sommar
morfin rinner i ådrorna
flickan där i parken
glädjen i atmosfären
har fått sig en riktig törn
svårmodets mantel
krälar fram längs marken

Det klampar på mot tio
hösten bär sin färg
morfin rinner i ådrorna
flickans tragiska gång
ensam där bland löven
tillvaron inte så lätt
rimfrost i gruset
spelar svårmodets sång

Det glider ner mot minus
vintern blir kall
morfin rinner i ådrorna
flickan alldeles stel
ropet på de vita änglarna
utan några svar
slagen itu i spillror
kan aldrig mera bli hel

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 613 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-11-29 12:07



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Det finns många sådana här människoöden...berörande skrivet...
2017-12-04

  MALVAA VIP
så berörande :(
2017-12-02

  Ingrid Trolle
En starkt berörande
text om det farliga
beroendet, som
samvetslösa langare
säljer. Man skulle så
gärna vrida klockan
bakåt och snabbt bota
de beroende.
2017-12-01

    ej medlem längre
så många livsöden finns på gatorna
förfärligt. men skickligt skildrat
2017-11-30

  Ezmeralda VIP
Stark text, jag blev berörd.
Så många som kämpar men kommer aldrig ur det.
2017-11-30

  Yrre VIP
Berör.
2017-11-30

    ej medlem längre
Ett människoöde fångat med känsla och finkänslighet!
2017-11-30

    ej medlem längre
Starkt berörande rimmat om ett sorgligt öde.
2017-11-29

  Maj-Lis VIP
En sorglig situation...som alltför ofta är en sanning
2017-11-29

  Lars Hedlin
Starkt i beröring!
2017-11-29

    ej medlem längre
Sorglig situation för många missbrukare som sitter fast i sitt beroende!
2017-11-29

    Elisabeth Nilsson VIP
Stark och berörande dikt, om detta elände som bara verkar bli värre. Kanske svårare med narkotikan än med spriten?
2017-11-29

    ej medlem längre
Berörande och smärtsamma ord..
2017-11-29

    ej medlem längre
Ord som hugger tag likt en kall hand.
2017-11-29

  M.Eta
Stark text! Det är hemskt med all denna narkotika, det är inte bara spriten som ställer till med elände för många. Vet inte vilket som är värst.
2017-11-29

  Marita Ohlquist VIP
Starkt berörande text om missbruk!
2017-11-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO