Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väntans tider

Nu spelar advent sin vintertrumpet
frostig står rosen där i rabatten
Löven dansar kring rostrött staket
snön virvlar yster i vinternatten

Välkommen till oss, du kära advent
kom värm oss i höstdystra dagar
Stilla brinner det, ljuset vi tänt
det ljus som vår oro bort jagar

Det första ljuset som vi tänder
må bringa lycka till vår jord
Till människor i världens länder
vi sänder hopp med starka ord

Det andra är för tidens stjärna
snart kommer hon vår lussebrud
Lyssnar gör vi mer än gärna
till henne klädd i vintrig skrud

Den tredje lågan tänds för sinnet
för dem som inte längre finns
Med glädje bärs i minnet
de stunder som vi gärna minns

Det fjärde ljuset i julnatten brinner
barnen väntar med ögon så klara
Vid brasan katten ligger och spinner
Var kan vår älskade jultomte vara?

Så knackar någon på julkvällens dörr
tomten står där på vår förstubro
Minnen väcks om tider från förr
julstämning äntligen, det må ni tro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 534 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-05 07:34



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så fint och djup i både ton och färg!
2018-12-06

  Anya VIP
Vilken fantastisk juldikt. Denna skulle jag kunna läsa högt på julafton. Tack för denna.
2018-12-06

  StinaJ VIP
Vacker text i adventstider som bringar ljus och värme.
2018-12-06

    Elisabeth Nilsson VIP
Rofyllt och finstämt diktat om advent, denna ljusens högtid, i mörkret.
2018-12-05

  Marita Ohlquist VIP
Ljus och fin text som lyser i decembermörkret!
2018-12-05

  Maria Sundelin VIP
Härlig julstämning i dessa rader
2018-12-05

  Feliaxel VIP
Fint skaldat om advent och juletiden
2018-12-05
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO