Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
baserade på verkligt förekommande figurer, varav de första tu tolkas av Helge Skoog, medan sista är galenskapad... på sin höjd inräknade såsom insekt # 3 [ytterligare exempel på 50-tal på 80-talet]


Triss i Ture (på Otroliga Flygturer)



Ture Sventon
ivrig privatdetektiv
överblickar tortadens tmå hut
från den tvävande, tämligen mysteriösa mattan
håller tig alltjämt till
takernas exakta tillstånd,
ter varje tkurk-treck och hör
hur fröken försöker vittla en tentuell vita
tom återfinns tulen
- denna tändiga vätte!



Ture Björkman
alltför angelägen ingenjör
gör om skrotupplaget till TVburk
och förföljer enstörings flygande fyrtorn
med nedriga glasögon
och orockig rock
i tron att bokens innehåll
ryms i ett kafferepeterat radioskratt
men lyssnar aldrig på sin mor



Jim-Ture Ödegård
kontroversiell författare
skulle kunna ha skrivit in sig i hotelliggaren
såsom Sture Nyström
strypt av trosor
skrämmer alltmer slag på kulturvetaren
när inga sidor visar sig
vara på riktigt
uppdiktade efter sin sköldpadda
får han ta dessa jäkla klossar
flygande efter sig
och packa in sig i stugan han redan bebor
som en tomte utan skägg
gissande den tredje

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Kåseri) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 585 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-02 14:24



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
'Är det så för dig också?' Att det är svårt att låta bli, då en väl börjat. Här en (tydligen) provkarta på något att reta sig på. Om en inte hade anledning förut, så finns en sådan nu. Förväntade mig att julkalendern skulle sågas. Den brukar bli behandlas så. För omväxlings skull, kanske för att sagan serveras i modern utstyrsel och 'kall', bassningen uteblev. Har inte hunnit läsa texten än, utöver rubriken. Men just den utlovar 'skåpmat'. Det verkar lovande.
2017-12-02
  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP