Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Trött vemod


Bara för att...

Bara för att jag skriver
betyder inte att jag har något att säga.
Bara för att jag tänker
betyder inte att mina tankar är värda
att teckna ner, men jag gör det ändå,
för det är mycket man gör ändå.

Bara för att du sitter där betyder inte att vi är
tillsammans.
Bara för att vi valt att sitta vid samma bord betyder inte
att vi är själsfränder,
inte heller att vi är älskare.

Sången går på repeat
och vi vet vad som kommer och vi är trygga.
Medvetna över att allt upprepar sig.
Inte ens efterskalvet får oss ur stånd att göra något
åt denna belägenhet som vi hamnat i,
inte heller få oss ur balans.

Bara för att jag älskar dig
betyder inte att du
älskar mig.
Bara för att kärleken kan finnas
betyder inte att den är avgörande.
Det som avgör ett öde
är inte kärleken.

Bara för att du följde med mig hem
den där natten betyder ingenting.
Bara för att vi älskade den natten
betyder inte att vi älskar nätter.
Det som för oss samman är inte kärleken,
det som för oss samman är varandet.

Bara vara, bara andas, ständigt leva,
simultant... i samvaro.
Tillsammans bara för att gamla vanor
är svåra att bryta.




Fri vers (Fri form) av Joni Stam
Läst 321 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-02 20:38



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Vardagsslentrianen
I ett liv.Begrundande
Skrivet!


2017-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Joni Stam
Joni Stam