Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Släktgården

Traditionellt rödmålad med
vitt kring fönstren. Anor
sedan 1700-talet. Morfars
avlastande andningshål,
mormors kära hemvist.
Det började så på tidigt
1900-tal med en växande
barnaskara. Tre jäntor,
tre pojkar, och de båda
flickorna som dog i späd
ålder. Två våningar med
14 länkande trappsteg
som togs med spring
eller avmätta kliv.
Intilliggande rymlig
bagarstuga med
ladugårdslänga
och liten smedja.
Häst, gris och kossor.
Ängar, skog, och stuga
vid forsande älv. Båt.
Åren gick och kullar
med barnbarn fann
utrymme för äventyr,
stoj och groende
släktgemenskap.
Generations- och
traditionsbindande.
De gamla gick bort
men värv gick i arv.
Grundmurad nostalgi.




Fri vers (Fri form) av Nils-Ivar Lindström
Läst 150 gånger
Publicerad 2017-12-03 13:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nils-Ivar Lindström