Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stora feta kärringkappan

Som en ladylös luffsen
suger jag i mig pastalängor
genom skvättande tomatsås
i vinternatten, som
tekniskt sett är vår
sa meteorologen,
men vem dricker kallt kaffe?

Jag väntar på en harkling
från mobilen
som fastnat i vägguttaget,
till dess är jag luddet
nere i torktumlaren.

Från fönstret ser jag
stora feta kärringkappan
på lilla rara
konstnärsflickan,
hon kalibrerar lördagsflörtar.

På lekplatsen står ett
fördomsbollplank
i huva och tobaksrök,
han väntar på anfallaren.

Uteliggaren
har monterat en liten lampa
på en gripklo,
som han sticker ned
bland ungdomars helgrester
Han är soptunnornas tandläkare.

Snart skälver det till
i min smartphone.
Då ska jag genera spegeln
med vita vikta kragar
som luktar tvättmedel,
sen ska jag bita lite
på tumnageln.




Fri vers av Valdemar S
Läst 162 gånger
Publicerad 2017-12-03 21:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Valdemar S
Valdemar S