Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jul Frid

Från en snötäckt stuga mitt i ingenstans

Hörs ett väldigt brak

 

Sju små tomtar rusar ut med väldig fart

En snövit brud står i dörröppningen och skriker

Eder och hämnd

 

Ännu ett lussebak har gått åt skogen

 

Tre pepparkaksgubbar försöker dra sina fruar loss

Då de ramlat ner i det stora knäckkaret

 

Fem marsipangrisar ligger utslagna i ett hörn

Önskar de vore på en kurort

 

Stjärngossen letar förtvivlat ibland granens grenar

Söker sin förlorade stjärna som nu strålar i sin frånvaro på spisens häll

 

Tomtefar och tomtemor har i detta kaos dragit sig undan

Väntar ut stormen hos renarna

 

Nisse liten gömmer sig illa kvickt när Lucian tågar fram

Husets dotter nalkas

Men inte på lätta fjät…




Fri vers (Fri form) av Eclipse
Läst 247 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-16 21:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eclipse
Eclipse