Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klagovisan



Herbie Finkelstein
Kunde spela på
sitt eksem

för varje gång han
drog en liten flaga

Dök en okänd ton
ur smärtsamhetens
breda skala fram

Åhörarna var som fascinerade
och kritikerna med, på detta
intensiva tonarts framförande

Tyvärr så upphörde musiken
när eksemet till sist

på något sätt ändå lät
sig kureras och läkas

varvid turnerandet var tvunget
att ställas in

i väntan på nästa
intensiva skov

Aldrig får man då
vara helt nöjd

Med att nypa sig
själv i armen

Och få råd köpa
mat för att kunna

mata den hungriga
tarmen genom att

Kunna sjunga ut
intensivare än
Carmen




Prosa av Sefarge VIP
Läst 338 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-12-19 10:16



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
Ur sjukdom och misär kommer den skönaste musiken - Beethovens 9:nde skrevs inte bara under total dövhet, han led av depressioner, självmordstankar och flertalet fysiska sjukdomar som tydligen kurerades med medikamenter som innehöll höga blyhalter, vilket framkom då man långt senare kunde undersöka hans skalle.
2017-12-20

  Bossepoet från Österbotten
Kunde man
med enkla ord
kanske säga
han spelade
på naturens
nycker.
Vågat att
han bara
rycker.
2017-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP